
زینب اسماعیلی
هادی دهقانی روز دوشنبه ۴ دیماه در گفت و گو با خبرنگار نگاه قم نو، با اعلام این خبر افزود: این مبلغ به جز دیون سال های گذشته به ارزش ۱۳ میلیارد تومان به پیمانکاران می باشد که هنوز تامین نشده و در ردیفی جداگانه تامین اعتبار خواهد شد.
وی با بیان اینکه طرحهای آبخیزداری نقش مهمی در ذخیره منابع آبی دارد و میتواند برای حفظ ذخایر آب کشور مورد توجه قرار گیرد، افزود: آبخیزداری یکی از روشهای مناسب برای مدیریت صحیح منابع آب و خاک است.
به گفته وی؛ آبخیزداری به مجموعهای از فعالیتهای بیولوژیکی، بیومکانیکی، مکانیکی و برخی از رفتارهای مدیریتی در بخش مرتع داری و بیابان زدایی گفته میشود که از جمله میتوان به اصلاح شیب آبراههها از طریق احداث بندها و سدها، تراس بندی، بانکت سازی و دیواره سازی برای حفاظت کنارههای بستر رودخانه اشاره کرد.
وی شناخت حوزه آبخیز واولویت بندی آبخیزداری متناسب با ظرفیتهای موجود، را از ضروریات انکارناپذیر عنوان کرد و گفت: با اهتمام ویژه به این موارد باید با استفاده صحیح به احیای منابع آب و خاک پرداخت و از همه مهمتر، به جنگ با خشکسالی، کم آبی و بیابان زایی رفت.
دهقانی به افزایش رو به رشد تلفات منابع آب و خاک طی چند دهه اخیر در اثر عوامل انسانی و گاهی اقلیمی، اشاره کرد و گفت: این موارد تبعات اقتصادی و اجتماعی فراوانی به همراه داشته و منجر به تشدید وقوع سیلابها، افزایش نرخ تولید رسوب و کاهش عمر مفید مخازن سدها، از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش تولیدات کشاورزی و همچنین کم آبی شده است.
آبخیزداری به معنای تغذیه سفرههای زیرزمینی و برنامهریزی و مدیریت آبخیز، برای جلوگیری از به همخوردن وضعیت منابع آبخیز و حفظ آن با اجرای طرحهای مختلف در حوزه آبخیز است، که افزایش تولید محصول با بهرهگیری از دانش، تجربه و استفاده از بندها و سدهای خاکی را به دنبال دارد.
فعالیتهای آبخیزداری با اهداف،مدیریت جامع حوزههای آبخیز، کاهش فرسایش خاک و رسوبدهی، تغذیه سفرههای زیرزمینی،کنترل هرز آبها، کنترل سیلاب و بهرهوری بهینه از نزولات آسمانی، ارتقاء آگاهی عمومی و توسعه مشارکت مردم و توسعه فعالیتهای مطالعاتی اجرا میشود.
https://negaheqomeno.ir/?p=12228