
زینب اسماعیلی
حجت الاسلام حمیدرضا مطهری در گفت و گو با خبرنگار نگاه قم نو، افزود: ام البنین از بانوان با معرفت و پر فضیلتی بود که نسبت به خاندان نبوت و امامت محبت و دلبستگی خالصی داشت و خود را وقف خدمت به آنان کرده بود.
وی اضافه کرد: در تربیت یک انسان معمولا این مادر هست که بیشترین تاثیر بر روی فرزند میگذارد و یکی از مهمترین خوبیها که از مادر به فرزند منتقل میشود، ادب است.
عضو هئیت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، گفت: او به عنوان مادر و همسر شهید، رسالت خویش را به خوبی به پایان رسانید و فرزندانی تربیت کرد که فدایی ولایت و امامت بودند.
مطهری با بیان اینکه شواهد تاریخی سه ویژگی ممتاز شجاعت، صبوری و ولایتمداری ایشان را ثابت می کند، صفات دیگری همچون وفاداری، مهربانی، سخنوری، علم و دانش و توجه به خدا را نیز برای حضرت ام البنین(سلام الله علیها) شمرد.
حضرت ام البنین (س) بعد از حضرت زینب کبری (س) دار فانی را وداع گفت، ولی تاریخ نگاران سال ارتحال او را متفاوت نگاشته اند، به طوری که عده ای آن را سال ۷۰ قمری و عده دیگری تاریخ وفات آن مادر فداکار را، سیزدهم جمادی الثانی سال ۶۷ قمری دانسته اند که نظر دوم از شهرت بیشتری برخوردار است.
ام البنین (س) را در بقیع، در جوار امام حسن مجتبی (ع)، فاطمه بنت اسد (س) و دیگر شخصیت های اسلامی به خاک سپردند آنجایی که حاجیان سرزمین وحی هر ساله هنگام تشرف به قبرستان بقیع با خود نجوا می کنند، ادب به قامت زهرایی ات قیام کند، وفا به غیرت عباس تو سلام کند.
امروز چهارشنبه ششم دی ۱۴۰۲، سیزدهم جمادی الثانی سالروز وفات بانوی مکرم اسلام حضرت ام البنین (س) به عنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شد؛ روزی که یادآور بردباری و استقامت مادران و همسران شهدای مسلمین از صدر اسلام تا امروز است.
https://negaheqomeno.ir/?p=12269