×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

امروز : شنبه, ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Saturday, 17 May , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
۱۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل تصفیه خانه فاضلاب قم نیاز است

حسن بختیاری روز یکشنبه ۱ بهمن ماه در گفت و گو با خبرنگار نگاه قم نو، افزود: اعتبارات دولتی برای ساخت تصفیه خانه های فاضلاب این استان کافی نیست و نیاز است که بخش خصوصی دراین زمینه ورود کند چرا که تکمیل این طرح نیازمند اعتبارات بسیاری است.

وی عقب‌ماندگی فاضلاب را قم را یک مشکل و معضل مهم نام برد و تاکید دارد در حالی توسعه فاضلاب در قم در بهترین حالت ۴۲ درصد است که میانگین کشوری آن در بین کلان‌شهرهای دیگر بیش از ۷۰ درصد است.

وی با اشاره به پیگیری جذب منابع مالی برای این بخش اظهار کرد: با ایجاد بستر قانونی لازم به منظور جذب سرمایه بخش خصوصی در این بخش و پیگیری مسوولان استانی و کشوری، ظرفیت سازی مناسبی در این حوزه انجام شده است.

مدیرعامل آبفای قم، ظرفیت تسویه‌های کنونی قم را ۱۲۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز عنوان کرد و ادامه داد: سالانه ۳۸ میلیون مترمکعب پساب تولید می‌شود که ۱۸ میلیون مترمکعب از آن تعیین تکلیف شده که ۱۰ میلیون مترمکعب آن سهم صنعت و ۸ میلیون مترمکعب نیز صرف تغذیه سفره‌های زیرزمینی و کشاورزی می‌شود.

**وضعیت بحرانی فاضلاب قم

بختیاری احداث بیش از ۶۳ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در قم را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: ظرفیت کنونی فاضلاب در قم به‌سختی پاسخگوی وضع موجود است و بدون توسعه شبکه انتقال و تسویه خانه جدید، اتصال فاضلاب شهری به واحدهای نهضت ملی مسکن بخصوص در شهر پردیسان امکان‌پذیر نیست.

وی با بیان اینکه ظرفیت تسویه خانه فاضلاب قم کاملاً اشباع شده و بنحوی امکان انشعاب جدید وجود ندارد تاکید کرد که شرایط فاضلاب در قم بحرانی است و نمی‌توان از کنار دیگر به‌سادگی گذشت.

اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن در قم به‌عنوان یک طرح شاخص و البته بسیار ضروری در حال اجراست که برای اینکه شهر قم در آینده‌ای نزدیک با یک معضل لاینحل روبه‌رو نشود ضرورت دارد تا به‌موازات اجرای این طرح بزرگ و شاخص دولت سیزدهم، توسعه فاضلاب نیز انجام بگیرد.

به باور کارشناسان،رشد جمعیت شهری و افزایش تقاضا برای دستیابی به آب با کیفیت بهتر در کنار تشدید رقابت بین نیازمندی‌های آبی بخش‌های مختلف (کشاورزی، صنعت و شرب) و عدم تناسب توسعه و استقرار مراکز جمعیتی و صنعتی با پتانسیل منابع آب تجدیدشونده به همراه محدودیت منابع آب تجدیدشونده و کاهش شاخص سرانه آب و بحران ناشی از خشک‌سالی‌ها و نوسانات جوی و برداشت بیش‌ازحد از آب سفره‌های زیرزمینی و محدودیت منابع مالی جهت سرمایه‌گذاری از دیگر عواملی است که توسعه شبکه فاضلاب با چالش بیشتری همراه کرده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.