
سید صادق میریی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار نگاه قم نو، افزود: خشونت خانگی پدیده ای پنهان می باشد که در فضای خصوصی خانه صورت می گیرد و بنابراین تا گزارش نشود امکان مداخله نیز وجود نخواهد داشت.
وی ۴۰۰ تماس در این خصوص را مورد توجه قرار داد و گفت: موارد کودک آزاری به اورژانس اجتماعی ۱۲۳ ارجاع داده می شود و با پاسخگویی کارشناس ها و مداخله تیم سیار اورژانس اجتماعی با مراجعه به محل پیگیری می شود که در صورت رخ دادن این اتفاق گزارش به مراجع قضایی جهت تعیین تکلیف ارسال می شود.
به گفته وی؛ برنامه اورژانس اجتماعی تلفیقی از مراکز مداخله در بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی، خط تلفن اورژانس اجتماعی ۱۲۳، خدمات سیار اورژانس اجتماعی و پایگاه خدمات اجتماعی است.
وی با اشاره به مراکز ارائه دهنده خدمات این اداره کل، گفت: مرکز کوتاه مدت در محدوده کشاورز جنوبی است و براساس ارجاعات از مراجع انتظامی، قضایی و اورژانس اجتماعی، عوامل شهرداری و سایر ارگان ها به مجوعه ارجاع داده می شوند.
مدیرکل بهزیستی قم ادامه داد: خدمات متناسب با شرایط کودکان خدمات مختلف اقامتی، درمانی، بهداشتی، مددکاری، روانشناسی، روانپزشکی و در صورت مورد کودک آزاری پیگیری های حقوقی و قضایی انجام می شود.
میریی همچنین گفت: خدمات آموزشی تا زمان شناسایی خانواده ها ادامه دارد و اگر خانواده شناسایی شود و واجد شرایط باشد کودک تحویل خانواده داده می شود و در صورت بازگرداندن به خانواده کودک در تمام موارد مطرح شده و همچنین موارد اشتغال و اعتیاد سرپرست خانواده اقدامات لازم انجام می شود تا شرایط خانواده از نظر درآمدزایی و حل مسائل موجود ادامه می یابد.
وی با بیان اینکه در بحث بازماندگی از تحصیل نیز برنامه های مختلفی ارائه می شود، گفت: کودکان کار و خیابانی نیز خدمات اقامتی و سایر خدمات را دریافت می کنند که کودکان ۷ تا ۱۸ سال در مرکز کوتاه مدت کودکان کار و خیابانی، کودکان زیر ۶ سال پسر و دختران زیر ۱۲ سال در مرکز قرنطیه شبه خانواده و یا شیرخوارگاه و دختران بالای ۱۲ سال در مجموعه مداخله در بحران خدمات دریافت می کنند.
وی تاکید کرد: اگر خانواده شناسایی نشود یا خانواده موثری نباشند و شرایط بازگشت به خانواده فراهم نباشد، کودکان به مراکز بلند مدت نگهداری شبه خانواده با تفکیک جنسی و سنی تا زمان فراهم شدن شرایط بازگشت به خانواده یا بستگان تحت پوشش خدمات سازمان قرار می گیرند.
مدیرکل بهزیستی قم خدمات مددکاری، روانشناسی، تربیتی، حقوقی، فرهنگی و آموزشی را از جمله خدمات اورژانس اجتماعی عنوان کرد که ساماندهی و زمینه سازی جهت بازگشت به بستر خانواده سالم از مهمترین اهداف آن است.
به گفته میریی؛ در صورت امکان نداشتن بازگشت فرد به خانواده، او به مراکز زیر مجموعه امور آسیب دیدگان اجتماعی یا سایر مراکز بهزیستی ارجاع خواهد شد.
وی همچنین گفت: پذیرش در این مراکز به ۲ صورت سرپایی یا نگهداری موقت است که به صورت خود معرف یا ارجاع از طریق مراجع قضایی و انتظامی صورت می گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان می توانند در صورت مشاهده کودک آزاری، همسرآزاری، معلول آزاری، سالمند آزاری، اقدام افراد به خودکشی یا داشتن افکار خودکشی و اختلافات حاد خانوادگی با شماره ۱۲۳ بهزیستی به صورت ۲۴ ساعته تماس بگیرند.
براساس این گزارش، طبق ماده ۲ قانون حقوق حمایت از کودکان و نوجوانان هر نوع اذیت و آزار کودکان و نوجوانان که موجب شود به آنان صدمهجسمانی، یا روانی و اخلاقی وارد شود و سلامت جسم یا روان آنان را به مخاطره اندازد ممنوع است.
خود این قانون نیز به نوعی تقسیم بندی چهارگانهای کودک آزاری ارائه می دهد که شامل آزار جسمی، جنسی، روانی و بی توجهی (مسامحه) بود و تمامی کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال را در بر می گیرد.