
علیرضا کبیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار نگاه قم نو، افزود: سال گذشته ۱۲ هزار و ۷۷۸ واحد خونی نیز به شبکه خونرسانی کشور ارسال شد که ۱۲.۵ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۱ و ۴.۶ درصد نیز بالاتر از تعهد استان قم بوده است.
به گفته وی؛ گروه خونی O+ با ۳۳.۷ درصد معادل ۱۴ هزار ۲۷ واحد خون فراوانترین گروه خونی اهدایی در سال ۱۴۰۲ بوده و در ردههای بعدی گروههای خونی +A با ۲۶ درصد، B+ با ۲۲ درصد و AB+ با ۷ درصد به لحاظ فراوانی قرار دارند.
معاون فنی اداره کل انتقال خون استان قم اضافه کرد: حدود ۱۱ درصد از اهداکنندگان سال ۱۴۰۲ را گروههای خونی منفی تشکیل میدهند.
کبیری یکی از شاخصهای ایمنی و سلامت خون را شاخص اهدای خون مستمر دانست و گفت: اهدای مستمر به اهداکنندهای گفته میشود که در طول سال حداقل ۲ بار اهدای خون داشته باشد.
وی اضافه کرد: این شاخص در اداره کل انتقال خون قم در سال گذشته ۶۳ درصد بود؛ یعنی ۶۳ درصد اهداکنندگان خون حداقل ۲ بار در سال اهدای خون داشتند.
وی ادامه داد: شاخص فوق از میانگین کشوری بسیار بالاتر بود و در ارزیابیها قم در رتبه سوم کشور قرار گرفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در هفت روز نخست سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۶۰۰ نفر به مراکز انتقال خون مراجعه کردند که از این تعداد نزدیک به ۵۰۰ نفر موفق به اهدای خون شدند.
https://negaheqomeno.ir/?p=14049