
به گزارش نگاه قم نو، این نشست با حضور محمدهادی ناصری طاهری سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی؛ عبدالرضا شیخ شعاعی مدیرعامل سازمان فرهنگی و اجتماعی و ورزشی شهرداری؛ حجت الاسلام والمسلمین صادق فلاح پور، رئیس کتابخانه حضرت فاطمه معصومه سلام ا… علیها برگزار شد.
علی اصغر عزتی پاک نویسنده این اثر به فرهنگ و تمدن فوق العاده ایرانی اشاره کرد و گفت: اثر سترگ هنرمندان و معماران بزرگ ایرانی می باشد که بناها را به ساختمانی با فرهنگ و هنر اصیل ایرانی تبدیل کرده اند که این بسیار لذت بخش و افتخار آمیز برای ما ایرانیان است و تمدن چندهزارساله ما عینیت بخشیده اند.
وی افزود: به طور برجسته و ویژه می توان آن را در حرم مطهر امام رضا علیه السلام و حضرت فاطمه معصومه سلام ا..علیها مشاهده کرد.
عزتی اظهار داشت: طراحی جلد کتاب «ستی» نیز متناسب با طرح آیینه کاری صحن و سرای مطهر حرم بانو انتخاب شده تا به حرم و معماری اصیل ایرانی و اسلامی پرداخته شود.
وی بیان کرد: شما هنگام ورود به حرم مطهر، نخست گنبد طلایی و کاشی کاری ها و … را می بینید. در واقع تصویر خود و فرهنگ و تمدن ایرانی را در آیینه کاری های حرم و مشبک های شیشه ای می بینید.
نویسنده کتاب «ستی» همچنین عنوان کرد: اشعار و احادیث روی دیوارها و سقف ها با خطی زیبا نقش بسته شده یک نقطه عطف و معرفتی برای زائرین است.
این نویسنده خاطرنشان کرد: باورها و ملیت ما ریشه و پیوند عمیق با اسلام و اهل بیت پیامبر و و تمدن چندین هزارساله ایرانی دارد. و نشان می دهد ما مردمی تربیت پذیر هستیم. محوریت این کتاب با موضوع حضرت زندگی حضرت معصومه سلام ا… علیها و نقش بانوان در قالب رمان می باشد. نگاه به ایوان ها توجه به امام رضا و حضرت معصومه علیها السلام را دارد.
عزتی گفت: بزرگ ترین و پویا ترین بنایی هنرمندانه در دنیا (حرم امام رضا و حضرت ومعصومه» به این شکل ساخته شده است که مردم برای زیارت گرد آن جمع می شوند و عاشقانه زیارت می کنند.
در ادامه سیده عذرا موسوی منتقد کتاب اظهار کرد: مسئله ای که نویسنده را ترغیب کرد تا فقط درباره حضرت فاطمه معصومه علیها السلام قلم بزند به طور قطع احترام و تکریمی بود که از سوی پدر و برادر خویش و اجداد مطهر ایشان بیان شده است و شخصیت ایشان را از دیگر فرزندان امام موسی کاظم متمایز می کرد.
منتقد اثر همچنین بیان کرد: اما از ویژگی های مهم و اثرگذار آن بانو دانش و کنشگری اجتماعی آن حضرت در دوران کودکی و نوجوانی در زمان خلاقت و خفقان عباسیان بود. ایشان پاسخگوی مردم زمان خویش در زمینه های علمی و اجتماعی بودند.
وی تصریح کرد: حضرت معصومه آگاهانه نقش خود را در حقانیت اهل بیت علیهمالسلام با توجه به شرایط سخت آن دوران ایفا کرد. و این مقام لایق کریمه اهل بیت می باشد.
موسوی عنوان کرد: نگارش داستان های مذهبی و تاریخی کاری بسیار پیچیده، سخت و مشکل است. دلیل آن هم پراکندگی و کمبود منابع معتبر است. به ویژه درخصوص زندگی حضرت فاطمه معصومه علیها السلام که باید کتاب های دینی و تاریخی زیادی را مطالعه کرد تا از بین آنها روایت درست انتخاب شود و در قالب داستان نگاشته شود تا برای مخاطب جذابیت داشته باشد و این هنر و خلاقیت آقای عزتی پاک است که با خلاقیت خود و ترکیب و رعایت عناصر داستانی یک اتفاق شیرین و خواندنی را رقم زده است.
این منتقد افزود: با خوانش این کتاب متوجه افتخار ملیت و هویت ایرانی می شویم و با فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی که با نثری روان و دلنشین نگاشته شده؛ آشنا می شویم. در کتاب کلماتی را پیدا می کنیم که خودشان بودند و تمامی احساس یک انسان را به خواننده منتقل می کند و با خواندن کتاب «ستی» نزدیکی و معرفت به بانو معصومه را در خود می بینیم.
در پایان محمدهادی ناصری طاهری، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی ضمن تبریک دهه کرامت، اظهار داشت: خودشناسی و خودباوری از مطالب مهمی است که باید به آن توجه داشته باشیم و این کتابی که مورد نقد و بررسی قرار گرفت از منابعی پرمحتوا و تاثیر گذار است.
وی در جمع نوجوانان و جوانان برنامه نشست، به کتاب «داستان راستان» شهید مطهری اشاره کرد و افزود: این کتاب ارزشمند در قالب داستان به کتاب تبدیل شده است چرا که از دغدغه های استاد مرتضی مطهری به شمار می آمد و در آن نکات اخلاقی و پندآمیز نگاشته شده بود و این در زمانی بود که برخی به ایشان خرده می گرفتند که چرا به گردآوری داستان می پردازند و در جواب شهید مطهری می گفتند: «اهمیت کار به تاثیرگذاری پیام کتاب است.»
در پایان با حضور محمدهادی ناصری طاهری و مسئولین فرهنگی استان از کتاب «ستی» نوشته علی اصغر عزتی پاک رونمایی شد.
گفتنی است از ویژه برنامه های این نشست، نقاره زنی، مدیحه سرایی و پرچم گردانی حرم مطهر کریمه اهل بیت و تکریم و تقدیر از خادمین حرم، نویسنده و منتقد؛ اجرای سرود گروه انصارالحجه، شعرخوانی مجتبی خرسندی، دبیرمحفل ادبی پروین اعتصامی» اداره کل کتابخانه های عمومی و همچنین کتاب «ستی» با امضای نویسنده به ۱۴ نفر به نیت چهارده معصوم علیهم السلام اهدا شد.