×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

امروز : شنبه, ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Saturday, 17 May , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
اعضای ۲۸ بیمار مرگ مغزی از استان قم پیوند شده است
زینب اسماعیلی

ولی‌الله صمدی روز دوشنبه ۲ دیماه در گفت و گو با خبرنگار نگاه قم نو، استان قم را همواره یکی از استان‌های فعال و پیشرو در اهدای عضو دانست و افزود: ازابتدای امسال تاکنون اعضای حیاتی بدن ۱۱ بیمار مرگ مغزی در این استان با رضایت خانواده‌هایشان به بیماران اهدا شده‌است که از این تعداد ۴ نفر خانم و ۷ نفر آقا بودند.

به گفته وی؛ سال گذشته ۱۸ مورد اهدای عضو در استان به ثبت رسیده و شاخص تعداد اهدای عضو در یک میلیون نفر(PMP) را نیز ۱۲ مورد عنوان کرد.

کارشناس واحد پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: تمام بیماران با درجه هوشیاری پایین ابتدا توسط تیم آموزش دیده تشخیص مرگ مغزی ویزیت می‌شوند و تست‌های تشخیصی مربوطه انجام می‌گیرد.

به گفته صمدی،‌ تیم تاییدکننده مرگ مغزی شامل چهار تخصص از جمله جراح مغز و اعصاب،‌ داخلی مغز و اعصاب، داخلی، پزشک بیهوشی و پزشکی قانونی باید مرگ مغزی بیمار را تایید نمایند.

وی اضافه کرد: در صورت تایید قطعی مرگ مغزی به طور قطع فرد مرگ مغزی، دیگر بازگشت به حیات نخواهد داشت و این زمان است که خانواده ها می‌توانند با تصمیم خداپسندانه خود و اعلام رضایت به اهدای اعضای بدن عزیزشان، حیات بخش همنوعان خود باشند.

وی تاکید کرد: فرصت تصمیم گیری خانواده بسیار کوتاه است چرا که به دنبال مرگ مغزی، سایر اعضای حیاتی بدن نیز به زودی دچار اختلال کارکرد خواهد شد.

وی اظهار داشت: در کشور ۲۷ هزار بیمار نیازمند عضو پیوندی داریم که متاسفانه هر ۲ ساعت یک نفر از آنان را به علت نرسیدن عضو پیوندی از دست می دهیم .

صمدی در پایان گفت: هم استانی‌های عزیز می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی  www.muq.ac.ir اقدام به گرفتن کارت اهدای عضو نمایند و به عنوان سفیر اهدای عضو در فرهنگ سازی این امر معنوی در جامعه نقش مهمی داشته باشند.

سالانه بین هشت تا هشت هزار و ۵۰۰ نفر در کشور دچار مرگ مغزی می‌شوند که از این تعداد تیم‌های پیوند عضو تنها موفق به جلب رضایت ۹۵۰ تا هزار خانواده‌، می‌شوند و این در حالی است که در قم از هر سه خانواده ۱خانواده برای اهدای عضو بیمار خود اعلام رضایت می‌کند.

از زمانی که مرگ مغزی بیماری اعلام می‌شود، می‌توان بیمار را با پیشرفته‌ترین تجهیزات پزشکی حداکثر تا ۱۲ روز نگهداری کرد، ولی در این مدت ارگان‌های حیاتی زیست‌پذیری خود را از دست می‌دهند و قابلیت فعالیت و توانایی ارگان‌ها ضعیف می‌شود.

بیمار مرگ مغزی قبل از فوت می‌تواند ارگان‌های حیاتی مانند قلب، کلیه، پانکراس، ریه‌ها و روده و تا ۴۸ ساعت پس از فوت نیز می‌تواند نسوج و بافت‌هایی مثل پوست، قرنیه، استخوان، تاندون و عضلات دریچه‌های قلب را اهدا کند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.