
زینب اسماعیلی
حسین کوه خضری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار نگاه قم نو، اختصاص بیشترین سطح کشت استان به جو را مورد توجه قرار داد و افزود: استان قم رتبه اول برداشت جو در کشور را دارا است.
وی ادامه داد: با توجه به دام خیز بودن استان جو یکی از نیاز های مهم استان و حتی کشور است که هر ساله در سال زراعی مورد توجه قرار می گیرد و امسال نیز ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی مختص کشت جو خواهد بود.
وی با اشاره به این که کشاورزان قمی از مهارت بالایی برخوردار هستند، ادامه داد: کشاورزان استان در کشت خود از بذرهای اصلاح شده استفاده میکنند که این مساله عاملی برای کیفیت بالای محصولات زراعی تولید شده در قم است.
به گفته وی؛ مصرف آب کمتر نسبت به گندم، مقاومت به شوری، نیاز دام سبب شده کشت پاییزه جو در استان قم رایج باشد.
کوه خضری گفت: در استان قم هماهنگیها و اقدامهای لازم برای آغاز سالزراعی از مدتها قبل آغاز شدهاست و امیدواریم امسال شاهد افزایش تولید محصول و کیفیت بالای آن باشیم و کشاورزان قمی درآمد خوبی کسب کنند.
وی ادامه داد: بر اساس عملکرد سالهای گذشته میتوان پیش بینی کرد امسال نیز در هر هکتار به طور میانگین تا چهار تُن و ۵۰۰ کیلوگرم جو برداشت شود که این میزان برای استان قم که با تنشهای محیطی از جمله مساله کمبود منابع آبی روبه مواجه میباشد، رقم قابل توجهی است.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
سال زراعی از ابتدای مهرماه آغاز و تا پایان شهریورماه سال بعد ادامه مییابد.
https://negaheqomeno.ir/?p=12427