
محمدرضا حاجی رضا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار نگاه قم نو، با اشاره به طرح الگوی کشت و لزوم استفاده از گیاهان کمآببر در قم، افزود: گیاه تریتیکاله که جایگزینی مناسبی برای جو است، در سطح یکهزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان کشت شدهاست.
وی ادامه داد: دانش بنیان شدن بخش کشاورزی و اجرای علمی الگوی کشت دو ماموریت مهم جهاد کشاورزی در استان است تا تولید و اشتغال بخش کشاورزی پایدار بماند.
وی افزود: در همین راستا برنامههای متنوعی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفت که یکی از این برنامهها ورود ارقامی است که با شرایط اقلیمی استان سازگار هستند.
حاجی رضا گفت: یکی از مهمترین ارقام که در حوزه زراعت استان در ۳ سال اخیر وارد شده، تریتیکاله، از خانواده غلات است که امسال حدود ۷۵۰ هکتار از از عرصه ۳۰ هزار هکتاری کشت غلات استان زیر کشت این محصول قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه ترویج کشت تریتیکاله از اولویتهای جهاد کشاورزی است، افزود: با هدفگذاریهای انجام شده کشت تریتیکاله در سال آینده حداقل به ۲۰۰۰ هکتار در سطح اراضی کشاورزی استان میرسد.
وی افزود: ترویج کشت تریتیکاله در جمع تولید کنندگان، مصرف کنندگان و صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار بدنه کارشناسی و محققین کشاورزی از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی است تا مباحث تولید و برداشت و اقتصادی بودن و دغدغههایی که کشاورزان دارند برطرف شود.
گفتنیاست استان قم در زمینه اجرای طرح تغییر الگوی کشت در سطح کشور پیشتاز است و در همین رابطه با پیادهسازی برنامههای آن علاوه بر کاهش مصرف آب، موضوع مهم ارتقا بهرهوری و افزایش سطح تولید محصولات در بخش کشاورزی قم برای تامین امنیت غذایی مردم نیز دنبال میشود.
تریتیکاله غلهای جدید است که در نتیجه تلاقی ژنومهای گندم جنس Triticum و چاودار جنس Secale به وجود آمده و در این مورد گندم به جای گیاه مادر به کار گرفته شده و دانههای گرده از چاودار میباشد. گیاه “تریتیکاله” به دلیل مقاومت بیشتر در برابر آفات، بیماریها و سرما جایگزینی مناسبی برای جو است.
https://negaheqomeno.ir/?p=13371