
سرگرد مهدی علی بابایی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار نگاه قم نو، با اشاره به برنامههای این نهاد در خصوص پیشگیری، درمان و صیانت از خانوادههای معتادان، افزود: در حوزه پیشگیری درقالب “خانه اعتماد” جلسات آموزشی پیشگیری و شناسایی مشکلات، آسیبهای مواد مخدر در مناطق، محلات و مدارس در قالب نمایشگاه و کارگاه با حضور اساتید متخصص بهصورت مستمر برگزار میشود.
معاون اجتماعی سپاه استان قم، برنامه های این معاونت با موضوع “درمان” را مورد توجه ویژه قرار داد و گفت: در مباحث درمان در اردوگاه ترک اعتیاد دین پایه کرامت با مدیریت روحانیون و طلاب توسط بسیج با ظرفیت ۵۰۰ مدد جو در حال فعالیت هستیم.
سرگرد علی بابایی ادامه داد: سال گذشته ظرفیت این اردوگاه ۱۰۰ نفر بود که از بهمن ماه سال گذشته این تعداد به ۵۰۰ نفر افزایش یافت و درحال حاضر ۴۵۰ مددجو در این کمپ نگهداری می شوند .
وی از افتتاح فاز دوم این اردوگاه تا نیمه اول سالجاری خبر داد و اضافه کرد: این مرکز یک مجتمع درمانی است که مددجوها از امکاناتی شامل باشگاه بدنسازی، رستوران، زمین فوتبال، کافه و سیستم درمانی مدرن همچون مشاوره های روانشناسی و شیوه درمانی چند بعدی معنوی از حضور پرفسور جان بزرگی و اساتید بزرگ استان بهره مند می شوند.
وی خاطرنشان کرد: در این اردوگاهها بهمحض ورود مددجو، خانواده وی اعم از همسر، مادر و فرزندان تحت صیانت قرار میگیرند و بستههای معیشتی، شرایط درمانی، اعطا لوازمالتحریر و جلسات آموزشی برای رفع مواد مخدر به آنان ارائه میشود.
به گفته وی؛ درقالب خانه اعتماد، جلسات آموزشی پیشگیری و شناسایی مشکلات، آسیبهای مواد مخدر در مناطق، محلات و مدارس در قالب نمایشگاه و کارگاه با حضور اساتید متخصص بهصورت مستمر برگزار میشود.
وی با تاکید بر اینکه اردوگاه درمانی فرهنگی کرامت وابسته به سپاه امام علی بن ابیطالب (ع) باهدف درمان، آموزش حرفه و کار و صیانت از معتادان متجاهر راهاندازی شده است، وجه تمایز این اردوگاه با دیگر مراکز ترک اعتیاد، را استفاده از شیوههای بهبودی پایدار و دینمحور با بهرهگیری از مربیان باتجربه باتوجهبه اشتغالزایی، صیانت از معتادین و حفظ کانون خانواده معتادین عنوان کرد.
معاون اجتماعی سپاه استان قم، همچنین به مقوله اشتغال پرداخت و تاکید کرد: علاوه بر مباحث روانشناسی و روانشناختی مددجوها به این مهم نیز توجه ویزه ای شده است و آموزش های تخصصی – مهارتی فنی وحرفه ای را مددجو فرا می گیرد .
سرگرد علی بابایی ادامه داد: طی قرارداد با کارخانجات صنعتی و شرکت های استان، در صورت تمایل مددجو به این مراکز معرفی و مشغول به کار می شوند.
وی یادآور شد: بیشتر اقدامات معاونت اجتماعی جنبه پیگیری و گاهی درمان در سطح شهر دارد و لازم است تا آگاهی عموم مردم نسبت به این امور افزوده شود.
خاطرنشان می شود؛ این اردوگاه با ظرفیت نگهداری از ۵۰۰ نفر در کیلومتر ۱۷ جاده قدیم قم کاشان در مجموعه فرهنگی تربیتی آیتالله بهاءالدینی احداث شدهاست.