
به گزارش نگاه قم نو، دکتر علی ابرازه روز سه شنبه در نشست خبری همزمان با هفته سلامت با تبیین برنامه سه ساله این دانشگاه ویژه تحول در نظام سلامت اظهار داشت: در حدود ۳ هزار و ۵۰ دانشجوی علوم پزشکی در رشتههای مختلف در قم در حال تحصیل هستند و با توجه به پردیس دانشگاهی، دانشکدهها در سطح شهر پراکنده است که در سال آینده برنامهای برای تجمیع این دانشکدهها داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود:یکی از اولویتهای اصلی، ساماندهی پراکندگی دانشکدههاست، در این راستا انتقال واحدهای آموزشی به پردیس مرکزی دانشگاه، علاوه بر صرفهجویی در منابع، موجب بهبود کیفیت آموزش و ارتقای جایگاه علمی دانشگاه خواهد شد.
وی بیان کرد: در حوزه بهداشت و پیشگیری، وضعیت شاخصههای سلامت استان وضعیت خوبی دارد اما در بحث زیرساخت ضعفهایی وجود دارد، در این رابطه ۵۰ درصد مراکز بهداشتی و درمانی استان استیجاری بوده و ممکن است این مراکز در ادامه خدمت دچار مشکل شوند.
ابرازه عنوان کرد: یکی از چالشهای دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انسانی تخصصی مانند پزشک و پرستار و نیروی غیر تخصصی است و حدود ۲۱ درصد از نیروهای موجود به صورت شرکتی استخدام هستند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه بهداشت حدود ۴۰ میلیارد تومان به پیمانکاران، بهورزان و نیروهای شرکتی بدهکار بودیم که پرداخت شد و کارانهای که به بهورزان پرداخت میشد ۳۰۰ هزار تومان بود که به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تبدیل شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در شاخصههای درمان با توجه به راه اندازی بیمارستان خاتم و نور حدود ۱۶۰۰ تخت به ۲۵۰۰ تخت استان اضافه میشود که تأثیر چشمگیری در ارتقای شاخصهای سلامت استان خواهد داشت.
وی ادامه داد:در حوزه پژوهش نگاه ویژهای را از لحاظ کمیت و کیفیت داریم؛ در این باره بنا داریم دادههای موجود در پایگاه دادهای دانشگاه را تبدیل به پژوهشهای علمی کنیم.
ابرازه عنوان کرد:یکی از برنامهها در سال جاری نوسازی ناوگان آمبولانسها و ساخت مراکز فوریتهای جادهای و شهری است.
وی تصریح کرد:در طول چهارماه معوقات پرسنلی، دارویی، تجهیزاتی، خدماتی و غذا بسیار زیاد بود و در طول این مدت ۱.۷ همت جذب منابع داشتیم، در حوزه پرسنلی نیز ۹ ماه کارانه برای پرستاران و ۸ ماه برای دکترها، اضافه کار متوسط ۷ ماه و حق مسکن و رفاهیات ۱۲ ماه سال ۱۴۰۳ را پرداخت کردهایم و سنوات پرسنلی قراردادی امروز یا فردا پرداخت خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت:در حوزه سلامت استان، یک نقشه راه سهساله جامع برای ارتقای خدمات درمانی و آموزشی تدوین و بر لزوم همافزایی رسانهها، نهادهای مسئول و مردم برای تحقق سلامت پایدار تأکید شده که با همکاری بیننهادی و مشارکت مردم، زمینه تحقق سلامت پایدار و عادلانه در قم فراهم شود.
وی افزود:دانشگاه برای تأسیس رشته کارشناسی ارشد «رسانه و سلامت» در حال پیگیری است، این اقدام میتواند تعامل میان دانشگاه و رسانهها را تقویت کرده و سطح دانش عمومی در حوزه سلامت را ارتقا دهد.
سیامک محبی رئیس مرکز بهداشت قم در این نشست عنوان کرد:با وجود محدودیتهای جدی در زمینه منابع انسانی، زیرساختهای فیزیکی و تجهیزات، وضعیت فعلی شاخصهای سلامت در قم قابل دفاع و نتیجه تلاش بیوقفه کارکنان بهداشت است.
وی بیان کرد:با وجود تنگناهای مالی، دانشگاه علوم پزشکی قم توانسته در حوزه پیشگیری، عملکرد مؤثری از خود بهجا بگذارد و این مسیر با قوت ادامه خواهد یافت.
محبی گفت:تا چند سال پیش، برخی خدمات تنها در یک نقطه از شهر ارائه میشد و شهروندان برای دریافت آن ناچار به طی مسافتهای طولانی بودند، اما امروز این خدمات در ۱۳ نقطه استان در دسترس قرار گرفته و پراکندگی جغرافیایی بهتری ایجاد شده است.
وی در مورد اقدامات صورتگرفته در حوزه سلامت مادران و نوزادان ادامه داد:مراقبتهای بهداشتی از پیش از تولد آغاز میشود و در صورت نیاز، خدمات تخصصی نیز بهصورت یکپارچه ارائه میگردد.
رئیس مرکز بهداشت قم گفت مراقبت از مادر تنها به دوران بارداری محدود نیست، بلکه پس از تولد نیز در سه نوبت و در بازههای زمانی مشخص، سلامت مادر توسط مراکز بهداشتی پیگیری و پایش میشود.
محبی با اشاره به وضعیت شاخصهای پیشگیری از بیماری در استان گفت: با وجود محدودیتهای جدی در زمینه منابع انسانی، زیرساختهای فیزیکی و تجهیزات، وضعیت فعلی شاخصهای سلامت در قم قابل دفاع و نتیجه تلاش بیوقفه کارکنان بهداشت است.