به گزارش نگاه قم نو،علی آشتاب روز چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه گفت: تعهد ایجاد اشتغال در استان قم در سال گذشته، ۱۸ هزار نفر بوده که اشتغالزایی برای ۱۸ هزار و ۴۵۸ نفر انجام شده است؛ در این باره ایجاد اشتغال، رفاه را برای خانواده به دنبال دارد.
وی توجه ویژه به فارغ التحصیلان دانشگاهی را مورد توجه قرار داد و گفت: از میزان تعهد انجام شده ویژه اشتغالزایی در سال گذشته، برای سه هزار و ۱۵۹ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی ایجاد اشتغال شده که در بخش های صنعت، خدمات و کشاورزی بوده است.
آشتاب همچنین عنوان کرد:در حوزه کار به طور جدی دنبال رابطه بین کارگر و کارفرما هستیم؛ در حال حاضر نیز در سطح استان قم، ۱۴ شورای اسلامی کار، ۴۵ انجمن صنفی کارگری، ۱۳۵ نفر نماینده کارگران و ۶۹ انجمن کارفرمایان وجود دارد که در سال گذشته، ۱۸ تشکل جدید نیز در قم شکل گرفت.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با اشاره به اینکه هفت هیات تشخیص برای رسیدگی به پرونده های دعاوی کارگری در استان قم وجود دارد افزود:در سال گذشته، پنج هزار و ۱۹۳ پرونده مورد بررسی قرار گرفت که بالغ بر سه هزار و ۸۰۴ مورد منجربه صدور رای شد، بخشی از پرونده ها در مرحله کارشناسی قرار دارد و بخشی به مرحله تجدید نظر رسیده است.
وی تاکید کرد:یکی از اولویتهای ما، بکارگیری کارگرانی است که بیکار شده اند، در این خصوص سعی خواهیم کرد کارگرانی که بیکار شدهاند را در بنگاه هایی که به نیروی کار احتیاج دارند معرفی کنیم، در این باره علیرغم اینکه طی سال گذشته، سهم ما از بیمه بیکاری، یک هزار و ۷۰۰ نفر بوده اما با توجه به این اولویت و بکارگیری کارگران در بنگاه های جدید، فقط ۷۰۰ نفر از بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳ استفاده کرده اند.
آشتاب تصریح کرد: درسال گذشته، بیش بر ۶ هزار بازرسی از بنگاههای اقتصادی استان قم صورت گرفته است که این بازرسیها بیشتر جنبه مشورتی، آموزشی و ترویج فرهنگ کار، ایمنی و جلوگیری از بروز حوادث داشته است.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۴۲۱ واحد تولیدی در استان قم وجود دارد گفت:از این تعداد، ۲ هزار و ۱۹۳ واحد فعال است و ۵۸ هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به فعالیت هستند. همچنین ۱۰۱ هزار و ۹۵۵ نفر در واحدهای صنفی و ۴۰ هزار و ۸۷۳ نفر در واحدهای خدماتی مشغول به کارند.
وی بر لزوم مهارتآموزی و تربیت نیروی کار متخصص تاکید کرد و گفت: یکی از مهمترین چالشها در قم، کمبود نیروی کار ماهر است. در همین راستا، از واحدهای تولیدی خواستهایم نیازهای شغلی خود را برای پنج سال آینده اعلام کنند تا مسیر آموزش و مهارتدهی هدفمند به نیروها فراهم شود.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم پیرامون وضعیت یارانه معیشتی عنوان کرد: در حال حاضر ۹۲۶ هزار و ۴۳۶ نفر در این استان از یارانه کمک معیشتی استفاده می کنند که شامل ۳۱۱ هزار و ۹۷۸ خانوار می شود.
وی ادامه داد:یارانه کمک معیشتی یک طرح ملی است و سازمان هدفمندسازی یارانهها متولی اصلی آن است و حذف و اتصال یارانهها در اختیار استان نیست و آن دسته از افرادی که نسبت به قطع یارانه و یا دهکهای خود اعتراض دارند میتوانند با مراجعه به سامانه حمایت نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام نمایند.
آشتاب در مورد طرح کالابرگ الکترونیکی بیان کرد:این طرح در استان قم همانند سراسر کشور درحال اجراست و مردم میتوانند ۱۱ قلم کالای اساسی را از یک هزار و ۹۱۱ فروشگاه کوچک و ۲۱۸ فروشگاه بزرگ که کار توزیع کالابرگها را برعهده دارند، تهیه کنند.
وی توضیح داد:به دهکهای یک تا سه به ازای هر نفر یارانه بگیر مبلغ پنج میلیون ریال و به دهکهای چهار تا هفت به ازای هر فرد مبلغ سه میلیون و ۵۰۰ هزار ریال کالابرگ تعلق میگیرد؛ در این باره مرحله اول و دوم این طرح را طی ماههای اسفند سال گذشته و فروردین ماه امسال سپری کردهایم و اعتبار آن نیز تا پایان خردادماه امسال است.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم خاطرنشان کرد:در این دو مرحله از طرح توزیع کالابرگ الکترونیکی، مردم در خرید کالاها هیچ گونه وجهی به فروشگاهها پرداخت نمیکنند و تا میزان اعتبار خود میتوانند اقدام به خرید نمایند.
آشتاب در مورد اجرای طرح یَسنا ویژه حمایت غذایی کودکان زیر پنج سال و مادران شیرده گفت: براساس این طرح، خانوارهای دهکهای ۱ تا ۵، مبلغ یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و دهکهای ۶ و ۷ مبلغ ۶۶۰ هزار تومان دریافت میکنند.
وی با اشاره به همکاری این اداره با استانداری و راه و شهرسازی در اجرای پروژه نهضت ملی مسکن گفت:با هدف جلوگیری از بهکارگیری نیروی کار غیرمجاز در این پروژه ملی، تمهیدات و هماهنگیهای لازم انجام شده است.
در ادامه این نشست محمدتقی حاج ابراهیمی رئیس اتاق تعاون استان قم اظهار داشت:۲ هزار شرکت تعاونی در سطح استان قم ثبت شده که از این تعداد، یک هزار و ۲۵۷ تعاونی، فعالاند؛ این تعاونی ها، ۴۲ هزار و ۴۱۹ نفر عضو دارند و سرمایه ثبتی آنها، یک هزار و ۲۸۴ میلیارد تومان است و در مجموع این تعاونی ها برای ۱۶ هزار و ۵۲۸ نفر اشتغالزایی کرده اند.
وی گفت: مساله مسکن به عنوان یکی از دغدغه های اصلی در این تعاونی ها دنبال می شود، در این راستا تعاونیهای استان، هفت هزار واحد مسکونی را در دست احداث دارند که ظرفیت بالایی را نشان میدهد.
رئیس اتاق تعاون استان قم با اشاره به راه اندازی تعاونی جدید برای اصحاب رسانه استان قم درخصوص مسکن بیان کرد: امیدواریم با راه اندازی این تعانی بتوانیم خدمات خوبی در بحث مسکن به خبرنگاران قمی داشته باشیم.