
آرد گندم کامل (WWF) پودری است که از آسیاب گندم غیر از دوروم حاصل میشود؛ به عبارتی آرد گندم کامل به آردی گفته میشود که تمام اجزای دانه گندم، اندوسپرم یا همان مغز، جوانه پنهان و سبوس را شامل شود.
در واقع در طرز تهیه آرد گندم کامل هیچ یک از اجزای آن طی فرایند تبدیل گندم به آرد از آن جدا نمیشود و در نتیجه آردی که از این دانه کامل به دست میآید تمام مواد مغذی، و سبوس و فیبر را در خود حفظ می کند.
سعید محمدی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار نگاه قم نو، در ارتباط با خصوصیات نان کامل گفت: نان کامل از آرد کامل یا از آرد تمام دانه با تمام اجزای تشکیل دهنده گندم تهیه میشود.
وی یادآور شد: آردی که هماکنون در نانواییها در حال استفاده بوده، بخشی از دانه گندم همانند جوانه و پوست در فرایند تولید آرد حذف شده، در صورتی که جوانه گندم دارای ارزش غذایی بسیاری است.
وی با بیان اینکه در آرد کامل نه سبوس و نه جوانه گندم حذف نخواهد شد، گفت: مزایای بالایی برای استفاده از آرد کامل و نان کامل وجود دارد چراکه جوانه گندم منبع غنی از انواع ویتامینها از جمله ای و بی است و سبوس نیز منبع غنی از فیبر بوده و برای افراد با بیماری دیابت، گوارشی و مادران باردار توصیه میشود.
محمدی با بیان اینکه طرح استفاده از نان کامل از قم آغاز شد و امروز در برخی استانها به خوبی در حال اجرا است، اظهار کرد: در سه دهه اخیر یکی از مسائل در حوزه امنیت غذایی حذف سبوس از آردهای تولیدی است.
به گفته وی؛ در حال حاضر بیش از ۳ واحد نانوایی در استان در حوزه پخت نان کامل فعالیت میکنند و زیرساخت تأمین آرد کامل را با همان نرخ دولتی مهیا شده است.
**نان کامل نیازمند فرهنگ سازی
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم، اظهار کرد: فرهنگ مصرف نان مردم تغییر کرده و لذا طبع مردم به سمت مصرف نانهای سفید رنگ سوق داده شده است.
محمدی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی استفاده از نان کامل در میان اقشار مختلف مردم و نقش رسانه های گروهی در این خصوص اظهار کرد: امیدواریم این طرح با توجه به بهبودی که در نوع تغذیه ایجاد می کند مورد استقبال قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه به لحاظ کیفی گندمهای بسیار مرغوبی را وارد استان شده است، تصریح کرد: سال گذشته ۱۴ هزار تُن خرید تضمینی گندم انجام شد که این میزان امسال به ۱۶ هزار تُن رسیده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم، با اشاره به سه هدف نان کامل، گفت: هر چه درصد سبوس آرد بیشتر باشد مطمئنا انگیزه عرضه خارج از شبکه آرد کمتر میشود چرا که اکثر آردهای قاچاق شده از نانواییها به واحدهای صنعتی است که نیاز به آرد سفید دارند.
https://negaheqomeno.ir/?p=15150