
به گزارش نگاه قم نو، آیتالله علیرضا اعرافی روز شنبه در آیین آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴ – ۱۴۰۳ حوزههای علمیه کشور در سالن اجتماعات مدرسه علمیه دارالشفا در قم افزود: امروز علی رغم همه طوفانها، روحانیت محبوب دلهاست و جایگاه دارد.
وی همچنین با بیان این نکته که پایگاه و منزلت حوزه از چند پایه نشات میگیرد خاطرنشان کرد: نخستین پایه آن، خدا و توحید است، این پایگاه اصلی حوزه است، ما منزلت ، جایگاه و نقشمان را به غیر از خدا نمیگیریم.
وی در ادامه افزود: امروز امواج غیرالهی و الهادی، نهادهای دین را در معرض تهاجم قرار دادهاست.
وی گفت: تمام هویت اعتقادی و اخلاقی انسان معاصر، جوان و جامعه ما در معرض هزاران پرسش و شبهه و غرضورزی و تهاجم قرار گرفته که باید آن را فهمید و پاسخ داد.
وی با بیان اینکه کار اساتید حوزههای علمیه، منزلت و هویت بخشی به طلبه است افزود: اساتید نباید فقط منتقل دهنده مطالب باشند، بلکه باید جوانههای فکر و تحقیق را در طلاب شکوفا کنند و هزاران مدرسه علمیه از فردا شروع به کار میکنند که از مهمترین رسالتهای اساتید ساختن هویتی آسمانی و معنوی در روح و روان طلاب است.
امام جمعه قم ابراز کرد: اساتید باید تاریخ حوزههای علمیه را باید بدانند و آن را به طلاب منتقل و حس و روح جهادی و انقلابی را در طلاب تزریق کنند.
وی تصریح کرد: امروز باید دنیای جدید را بشناسیم و افقهای جدید و نیازهای عالم معاصر و انقلاب اسلامی را مورد نظر قرار دهیم و البته در این عرصه نباید افراط و تفریط داشت.
وی تاکید کرد: مأموریت حوزههای علمیه راهبری تمدن بشری و تمدن نوین اسلامی و تحولات جهان است و طلاب نباید هویت تاریخی حوزه را فراموش کنند و باید در کنار دانشگاه و مراکز علمی راه آرمانهای انقلاب اسلامی را پیش ببرند.
مدیر حوزههای علمیه اضافه کرد: با هدایت علما و رهبر معظم انقلاب در حوزههای مختلف محورهای مهمی دنبال میشود و گامهایی بلندی در این بخشهای برداشته است.
وی در ادامه سخنان خود حوزه علمیه را سیاستورز حکیم توصیف کرد و گفت: عالمان دینی و مراجع بزرگ ما در پرتو ارزشهای الهی راهبران عرصه سیاست هستند، آن طور که در عصر حاضر در امام بزرگوار و مراجع عظیمالشان دیدهایم و امروز نیز در چهره تابناک رهبری گرانقدر این شکوه و عظمت را میبینیم.
وی همچنین تاکید کرد: این سیاستورزی در خدمت مردم و جامعهاسلامی و همراه با رعایت تقوی و همه ضوابط و شروط اسلامی است، این راه و رسم حوزههای علمیه میباشد.
اعرافی ابعاد بینالمللی حوزهها را مورد اشاره قرار داد و گفت: حوزه مانند اسلام امری فرامرزی و فراسرزمینی و دارای دستمایههای جهانی و بینالمللی است، حوزههای ما هیچ وقت در یک نژاد و منطقه محصور نبودهاند.
https://negaheqomeno.ir/?p=15562